Az állam a befizetett összegek után 30%-os, magánszemélyeknek maximum évi 72 000 Ft állami támogatást nyújt, amely adó- és járulékmentes.
Az állami támogatás maximum 10 évig jár

A megtakarítási piacon egyedülálló konstrukció, ugyanis az induláskor nem kell egyösszegű betétet elhelyezni. Havi betétbefizetéssel az állami támogatás és a betéti kamat révén pedig magas hozam realizálható. A megtakarítás után járó kamat kamatadó- és EHO-mentes. A megkötött Lakástakarék szerződéseknél az állami támogatás és a betéti kamatok mértéke a megtakarítási idő alatt nem változik.

Törvényi szabályozáson alapuló, rendkívül biztonságos megtakarítás, hiszen a befizetett betéti összegek és azok kamatai 100.000 euró értékhatárig az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) által.

Ha megtakarítása nem fedezné a lakással kapcsolatos céljait, akkor kedvező, fix kamatozású, forint alapú lakáskölcsönt igényelhet, melynek mértéke már a  szerződéskötéskor előre rögzített. Ha a megtakarítási időszak lejárta előtt van szüksége a lakáskölcsönre, akkor kattintson ide.

A lakáscélú felhasználási lehetőség széles körű, a megtakarítás – és ha igényli a lakáskölcsönt – számtalan, lakással kapcsolatos célra felhasználható.

Ön dönti el, hogy havonta mekkora összeget és milyen időtartam alatt szeretne megtakarítani.
A havi befizetendő összeg 650 Ft és 20.000 Ft közötti, a megtakarítási idő 4, 5, 6, 8 vagy 10 év lehet.

A havi befizetendő összeg rugalmasan változtatható, szabadon emelhető (vagy csökkenthető) és a megtakarítási idő is meghosszabbítható – maximum 120 hónapig –, így a megtakarítás összege tovább gyarapodhat.

A Lakástakarék szerződés közeli hozzátartozóra (pl. házastárs, gyermek, szülő, nagyszülő, unoka) átruházható, megosztható, illetve több szerződés össze is vonható.

Az előre meghatározott havi befizetések és törlesztések, valamint a fix betéti és kölcsönkamatok miatt könnyen áttekinthető, előre kiszámítható.